החשיבה על הקמת חברת סטארט אפ מתחילה בדרך כלל מרעיון מבריק שצץ במוחו של אדם אחד. זה קורה בכל תחום בחיים, רפואה, טכנולוגיה, תכנות, סייבר ועוד.
גלגול הרעיון של סטארט אפ
הוגה הרעיון בוחן בדרך כלל בעזרתם של אנשי מקצוע איך מתחילים סטארט אפ?. בשלב הראשון מכינים אב טיפוס, או רושמים את הרעיון באופן כללי ומעבירים אותו לרישום במשרדי רשות הפטנטים השייכת למשרד המשפטים. מהלך זה מתבצע באמצעות יועץ עסקי או באמצעות עורך דין שתחום ההתמחות שלו הוא קניין רוחני.
בדרך זו בודקים אם קיים מוצר מקביל שפותח בארץ, או לחלופין אם מדובר בהברקה שאף אחד אחר לא מימש נושא זה ולא קידם אותו.
פיתוח של המוצר או השירות
איך מתחילים סטארט אפ? בונים תוכנית עסקית של דרכי הפעולה השונות שיש לבצע ברבדים השונים. ללא הון אי אפשר לפעול ולכן הוגה הרעיון יכול לבצע כמה אופציות:
- לקבל מימון בנקאי או חוץ בנקאי
- הלוואות חוץ בנקאיות
- להשקיע מתוך ההון העצמי של בעל הרעיון
- לגייס שותפים שהם יהיו בעלי הממון שיפעיל את החברה
- לבצע סבב משקיעים. לעניין בעלי ממון להשקיע בחברת סטארט אפ חדשנית בעלת פוטנציאל גבוה. לעיתים יהיו אלו משקיעים רק של סבב א' ולעיתים הם ישקיעו גם בסבבים הנוספים וזאת על פי שיקול דעתם הכלכלי והתוצאות בפועל.
הקמת חברת סטארט אפ
בסיוע של עורך דין המתמחה בנושא הקמת חברות, מקימים את החברה החדשה. המסמכים כוללים את תקנון החברה, קביעה לגבי הדירקטורים שלה, תחום העיסוק ועוד.
רשות החדשנות
כדי לממן עלויות כמו פיתוח, חברות הזנק פונות באמצעות היועץ העסקי שלהן אל רשות החדשנות במטרה לקבל מימון של שעות העבודה של מפתחי הסטארט אפ. מדובר בהליך מקצועי שמבצעים מול רשות זו (המדען הראשי) ובסיומו של התהליך אם חברה זו קיבלה לכך אישור, יתבצע הליך מסודר של דיווח כדי לקבל אחת לתקופה את התשלום עבור כל שעות העבודה שבוצעו עבור מטרה זו. בדרך זו מקדמים את התהליך עד הפריצה הגדולה לשוק הבינלאומי.