ייעוץ עסקי למסעדות: הדרך שלך להצלחה בתחום הקולינריה

Business

עבור הרבה אנשים, פתיחה של מסעדה או של כל עסק מזון אחר היא הגשמה של חלום. יש אנשים שפשוט אוהבים לארח, להאכיל ולראות אנשים אחרים נהנים מהאוכל שלהם.

יחד עם זאת, כאשר הופכים את החלום הזה למציאות, רבים מהם מגלים שהדברים לא ורודים כמו שהם קיוו. למעשה, ישנם לא מעטים מסעדנים שמגלים – לפעמים מאוחר מדי – ששוק המסעדנות בישראל הוא שוק מאוד קשה ורווי תחרות.

מי שמכיר את התחום מקרוב, מכיר את הנתונים ואת הסטטיסטיקות של עולם המסעדנות בישראל: בכל שנה נפתחים קרוב לעשרת אלפים עסקי מזון כאן בארץ, אך במקביל, בכל שנה נסגרים יותר משליש מהם.

כדי להפוך את החלום שלכם למציאות שגם מניבה לכם רווחים ולא רק מכניסה אתכם לחובות, מומלץ להיעזר ביועץ מקצועי שמתמחה במתן ייעוץ עסקי למסעדות.

 

ליווי בדרך להצלחה

כשחושבים על זה לעומק, מבינים שעסק מזון כמו מסעדה או אפילו דוכן מזון קטן הם כמו מפעלים קטנים. מדובר במפעלים שלוקחים חומרי גלם שונים, הופכים אותם למוצרים (מנות) ומוכרים את המוצרים האלה ללקוחות הקצה.

כאשר הופכים את חלום ההסעדה לעסק, מגלים שצריך להתייחס אליו ממש כמו מפעל קטן, על כל המשתמע מכך.

חשוב להיערך מראש למספר הסועדים הצפוי בכל רגע נתון, למטבח וליכולת שלו לייצר מספר מנות במקביל, לחומרי הגלם ולאחסנה נכונה שלהם וכמובן לתמחור הנכון.

כמובן שבניהול מסעדה יש עוד המון גורמים שצריך להתייחס אליהם, ולכן ליווי של יועץ עסקי למסעדות יוכל לסייע לכם בתכנון נכון שיביא להצלחה.

ותיקי ענף המזון וההסעדה בישראל יודעים לספר ששולי הרווח של עסקים כאלה הוא נמוך יחסית, ולכן תכנון לקוי עלול לגרום למפלה של העסק.

אם המטבח לא ערוך להכין מספיק מנות במקביל, ייתכן שסועדים רבים ייאלצו לחכות זמן רב למנות שלהם, דבר שיגרום להם לאכזבה גדולה.

בנוסף, החזרה של מנה והצורך להחליף אותה במנה אחרת עלול לגרום לעומס לא צפוי על פס הייצור שבמטבח, ולגרום לשגיאות רבות שיעלו לך הרבה כסף.

תכנון הוצאות מתאים

ישנם סוגים שונים ומגוונים של עסקי מזון: החל מחומוסיות ודוכני פלאפל, ועד מסעדות שף יוקרתיות. לכל נישה כזאת יש מאפיינים ייחודיים שבאים לידי ביטוי בעלות העסקת העובדים, בעלות חומרי הגלם ועוד.

אם ניקח למשל את תחום הגלידות, נגלה שבדרך כלל מקומות כאלה מעסיקים עובדים צעירים שלא דורשים הכשרה מיוחדת, ולכן ברוב המקרים, עלות ההעסקה של עובדים תהיה פחות מחמישית מההכנסות של הגלידריה.

לעומת זאת, עסקים אחרים בתחום ההסעדה ייאלצו לגזור עד רבע מההכנסות של העסק עבור משכורות העובדים, אפילו אם מדובר על עסקים פשוטים יחסית, כגון פלאפליות, חומוסיות או פיצריות.

כאשר מחשבים את ההכנסות וההוצאות הצפויות, אסור לשכוח את אחת ההוצאות הגדולות של מסעדות, והוא חומרי הגלם השונים.

אם בכל מה שנוגע למשכורות העובדים ידן של הגלידריות היתה על העליונה, הרי שכאשר מדובר על חומרי הגלם – גלידריות משלמות על חומרי הגלם שלהן קרוב לחצי מההכנסות!

לעומת זאת, חומוסיות, פיצריות ופלאפליות מוציאות בדרך כלל קצת יותר משליש מההכנסות על חומרי הגלם הדרושים להכנת המנות.

בשורה התחתונה, לפני שאתם מחליטים לפתוח עסק מזון, מסעדה או כל עסק דומה, מומלץ מאוד שתקדישו זמן ומשאבים לקבל ייעוץ וליווי של יועץ עסקי שמתמחה בעולם המסעדנות.

ליווי מקצועי יעזור לכם להימנע ממכשולים וממוקשים שעלולים לצוץ במהלך הדרך, ולהפוך את העסק החדש לרווחי ומצליח לאורך זמן.

 

 

 

 

אולי תאהבו גם

ייעוץ עסקי למטפלים

ייעוץ עסקי למטפלים

ענף של רפואה אלטרנטיבית ומשלימה נמצא במגמת עליה והמודעות למטפלים בתחומים שונים עולה וניתן לראות

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן