חולמים להצליח בגדול כיזמים בתחום הטכנולוגי? זה המקום הנכון שיעזור לכם בצעדים הראשונים לקראת הצלחה והתבססות. זיכרו כי על כל סטארט אפ אחד שמצליח יש לפחות עשרה שלא מצליחים ונסגרים. מפתיע לגלות שמרבית אלה שנסגרים לא היו פחות יצירתיים ורובם גם התבססו על רעיונות מוצלחים ואפילו טובים מאוד. המצליחים ביותר לא תמיד היו מההתחלה טובים יותר. הם פשוט פעלו בצורה יותר מחושבת ונעזרה בשירותי ייעוץ ברגעים הנכונים.
תוכנית עסקית שתזכה לאמון המשקיעים
בימי בועת הדוט קום זרמו המון השקעות לכל סטארט אפ. כיום, הדברים שונים לחלוטין והיזמים צריכים לשכנע משקיעים לשים בהם את אמונם. בתור סטארט אפ ישראלי שרוצה להצליח כדאי להיעזר בשירותי ייעוץ עוד לפני שפניתם למשקיע הראשון. ייעוץ מקצועי יאפשר לכם להכין תוכנית עסקית מאורגנת ומבוססת. ברגע שיהיה ברור שישנה תוכנית להקמה, להתפתחות ולצמיחה, הסיכוי שלכם לגייס השקעות עולה פי כמה וכמה. זיכרו שלא תהיה לכם הזמנות שניה להרשים משקיע שנפגש אתכם. אתם צריכים להגיע עם נתונים, מידע, גרפים וכל מה שצריך, לא רק בהיבט הטכני אלא גם בהיבט העסקי, במספרים.
ייעוץ לרישום פטנטים
ברגע שתהליך הפיתוח שלכם מגיע להילוך גבוה, כדאי לתת את הדעת להשלמת הרישום של הפטנט. למעשה, כבר ברגע שבו החלטתם מהו הכיוון הטכנולוגי שלכם צריך להתחיל לבצע הכנות לרישום פטנטים. ייעוץ עסקי מתאים יוכל לעזור לכם לבדוק האם הפיתוח שמעניין אתכם או הרעיון שלכם כבר זוכה ליישום כזה או אחר. רק אם הרעיון שלכם לא נרשם כפטנט על ידי המתחרים ואם לא הוגש כבקשה לרישום תוכלו להמשיך לייסד את הסטארט אפ בראש נקי מדאגות.
הסדרת תוכנית עבודה וחלקות אחריות
גם בסטארט אפים לא גדולים כדאי להתחיל לפעול מסודר, בשלב מוקדם. מרגע שכבר לא מדובר ביוזמה של איש אחד ומתחילים להקים צוות פיתוח, צוותי חשיבה, מחפשים משקיעים ומבצעים מחקרי שוק, צריך שהכל יהיה מאורגן היטב. יועצים עסקיים בעלי רקע בהובלת מיזמי הייטק וחברות טכנולוגיה, יוכלו לסייע בהסדרת חלוקת אחריות ובגיבוש תוכניות עבודה מעשיות. במקביל, צריך לתת את הדעת על עריכת הסכמים. הסכמי שותפות או הסכמי מייסדים מגדירים את הזכויות, החובות, התגמולים והגדרות התפקיד של כל מי שמשתתף בסטארט אפ.
ייעוץ בהיבט השיווקי
לקראת סיום תהליך הפיתוח כדאי להיעזר בייעוץ עסקי הרלוונטי לשיווק. זה בעצם הרגע הגדול שלשם מכוונים – איך לבצע פניה לקהל היעד, איך לגשת לציבור של המשתמשים או לקוחות עסקיים (תלוי במוצר שאותו פיתחתם). בניית קונספט שיווקי ושימוש בפלטפורמות טכנולוגיות או נישתיות יכולים לעזור לכם לצלוח את המעבר מ"סטארט אפ" להיותכם חברה בשלה עם מכירות נאות. במידת הצורך, בשלב הזה אפשר לשלב ייעוץ לצרכי התרחבות בדרכים שונות. לדוגמא, גיוס משקיעים גדולים כגון קרנות הון סיכון.