השימוש בסוללות הוא נפוץ ביותר וזאת לצורך הפעלה של ציוד כמו עכברים למחשבים, משחקים וצעצועים, ציוד טכני ועוד. לאור זאת גם הבלאי של הסוללות הוא גבוה ולאורך השנים מצאו פתרונות שונים, כדי לקבוע כיצד לבצע מחזור סוללות לעסקים.
חוק איסוף פסולת אלקטרונית
בהתאם לחוק איסוף פסולת אלקטרונית, עסקים אשר מוכרים סוללות מחויבים לאפשר ללקוחות לאחסן בשטחם מיכלים בגדלים שונים עבור סוללות שהתרוקנו וזאת לצורך מחזור. כאשר מדובר בצורך של מחזור סוללות לעסקים, עובדי חברת המחזור מגיעים אחת לתקופה כדי לרוקן את המיכלים ולהעביר את כל הסוללות בגדלים השונים למפעל המחזור.
שיטות טיפול בפסולת האלקטרונית
בעבר הרחוק חלק מהמפעלים נהגו לאסוף את הסוללות ולהטמין אותן בקרקע. אך החומרים הרבים שקיימים בתוך הסוללות כמו ליתיום, קדיום, מנגן, ניקל, עופרת, כספית, אבץ ועוד גורמים לנזקים עצומים לקרקע והם עלולים לחדור לשכבות התחתונות של האדמה וכך להגיע למי התהום. זו הסיבה שכבר לא משתמשים בשיטה זו אלא במחזור בלבד.
הסוללות עוברות הליך של מיון ופיצול כיוון שיש סוגים שונים של סוללות ולחלק מהן תהליך המחזור הוא ייחודי. חלק מהסוללות עוברות תהליך מחזור בישראל ואחרות עוברות מחזור במדינות שונות באירופה, לאור שיטות העבודה המתקדמות הקיימות בהן.
המודעות של הציבור לנושא פסולת אלקטרונית
הטמעת החשיבות של העברת המוצרים לטובת מיחזור סוללות לעסקים ארכה הרבה שנים. המשרד להגנת הסביבה השקיע כספים בפרסומים ובפעולות שיווקיות שונות, כדי להחדיר זאת לציבור ולמנוע השלכת סוללות לפחי הזבל הרגילים.
בבתים רבים ובעיקר בחברות, המודעות עלתה באופן מהותי ואצל רבים מהם קיימות קופסאות בגדלים שונים וכל העובדים מרכזים בהן את כל הסוללות. כאשר מצטברת כמות גדולה או אחת לתקופה קבועה מגיעים אנשי השירות של חברת המחזור ולוקחים את כל הסוללות, גם אם הנוזל שלהן מבצבץ החוצה.
אם גם אתם מעוניינים שנציב במשרדכם מיכל לאיסוף של סוללות בכל הגדלים ומכל הסוגים, דברו אתנו ונשמח לתאם הן את הצבת המיכל והן את מועדי האיסוף שלו, כדי לשמור על סביבה נקייה מסוללות.