תחום האופנה נראה שיש בו חידושים רק בתחום הקולקציות העונתיות, אך מסתבר שיש בו גם הרבה חידושים והמצאות.
יזמים וסטארט אפים במרחב האופנה
היזמים בעלי הרעיונות המבריקים בתחום האופנה מצליחים להגיע להישגים מרשימים הן בארץ והן בעולם. הם החלו לייצר קטלוגים ווירטואליים של כל הדגמים הקיימים בכל קולקציה, פיתחו תוכנות חדשות שמסייעות מאד בהתנהלות היום יומית של בתי האופנה וגם של הרשתות הקמעונאיות ויצרו גם חיפוש וויזואלי מבוסס בינה מלאכותית של פריטי לבוש ברשת.
סטארט אפ חדש בתחום האופנה
בעלי רעיונות מקוריים בוחנים כל הזמן הקמה של סטארט אפ אופנה. לצורך כך הם נעזרים ביועץ עסקי שמקשיב לחזון שלהם ובהתאם לכך הם כותבים תוכנית עסקית מדויקת. תוואי הדרך הוא נושא חשוב ומהותי ביותר כיוון שיש להתקדם לעבר המטרה על פי תוכנית מובנית שמתאימה לנישת האופנה. לתחום זה יש התנהלות שונה מתחומים אחרים ולכן יש לדבוק בנתיב הנכון כדי להגיע למטרה.
היועץ העסקי מבצע בשלב ראשון מחקר שוק לגבי הרעיון המוצע כדי לדעת אם יש גוף ישראלי שפועל בתחום זה או שמדובר בפעם הראשונה שמתכננים ליישם את הרעיון המיוחד.
רשות הפטנטים
רישום אצל רשם הפטנטים יוצר בדיקה לגבי המוצר וההיתכנות של הפיתוח שלו, אם מדובר בבלעדיות. מנהלי חברת סטארט אפ אופנה יכולים להחליט אם הם מעוניינים ברישום שלו בישראל בלבד או גם במדינות נוספות. ברוב המקרים יש לפנות בנפרד למשרד המשפטים בכל אחת מהמדינות הרלוונטיות ולבצע את הרישום. אין אפשרות לבצע רישום כולל וגורף לכל מדינות העולם.
שעות פיתוח הפריט המתקדם
הן אם מדובר בפיתוח מוצר מתקדם באמצעות טכנולוגיה חדשנית, תוכנה או כל מיזם אחר, זמן הפיתוח הוא בדרך כלל די ארוך ויכול גם לקחת שנים. אם יש לחברה די מימון מסבבי משקיעים, מוקדש זמן זה לצורך הוצאת המוצר, או לחלופין מגישים בקשה לרשות החדשנות שתסייע במימון שעות העבודה בהתאם לקריטריונים ולשיטות הדיווח שמתווה המדען הראשי.
רק לאחר שנים של עבודה, אפשר להוציא את סטארט אפ אופנה לתפעול שוטף.