ישראל נחשבת כמעצמה בתחומי החקלאות השונים וזאת לאור חידושים רבים שמיושמים בפועל בארץ ובעולם, לאחר מחקרים רבים שחלקם הם פורצי דרך.
חברות סטארט אפ חדשות בתחום החקלאות
תחום החקלאות הוא מרתק ומסקרן ולכן יזמים רבים שיש להם רעיונות יצירתיים השייכים לתחום נרחב זה, מקבלים החלטה לפתוח חברת סטארט אפ ולקדם מהלכים שישפרו מאד מהלכים שנעשים כעת ויוצרים בזבוז של מים וחוסר יעילות בדרכי העבודה היום יומיות.
בשלב הראשון פונים ליועץ עסקי ומעלים בפניו את הרעיון ואת היישום שלו בפועל. היועץ העסקי שבוחן את הנושא מכל היבטיו, מכין תוכנית עסקית מפורטת הקשורה לשלבי הפיתוח של המוצר לכמות שעות העבודה הנדרשת לשם כך, אילו גורמים מקצועיים יועסקו על ידי החברה ומה יהיו סך ההוצאות.
הכנסות של החברה בתחום החקלאות
סטארט אפ חקלאות הוא תהליך ארוך שנמשך לעיתים כמה שנים. רק בתום הפיתוח אפשר לשווק את המוצר וליהנות מהפירות שלו. זו הסיבה שכל חברת הזנק שעוסקת בכך זקוקה למימון כדי ליצור את המוצר המוגמר.
אפשר לעניין משקיעים שנושא החקלאות קרוב לליבם ולכן יש סיכוי שהם ישקיעו כספים בסבבים השונים של סטארט אפ חקלאות. המיזמים השונים עוסקים בנישות כמו ייעול הליך ההשקיה וחיסכון במים, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, שיפור של שרשרת האספקה מהשדה למשווקים של הפירות והירקות, המצאה של מערכות מידע ותוכנות ייעודיות למטרות הללו, פיתוח החקלאות הימית, שימוש בביוטכנולוגיה, הגדלת כמות הגידולים מכל חלקת קרקע וביצוע חקלאות מדייקת.
שעות פיתוח של המוצרים החדשים
רשות החדשנות מסייעת במימון חלק מהמיזמים של סטארט אפ חקלאות על ידי תשלומים עבור שעות העבודה של המפתחים, המתכנתים והגורמים המקצועיים הנוספים. היועץ העסקי מגיש בקשה רלוונטית הכוללת את כל המסמכים הנלווים ובהתאם לפוטנציאל של המוצר הספציפי, הרשות מחליטה אם לתמוך או לא לתמוך בו כלכלית.
כל פרויקט הקשור לחקלאות הוא חשיבה על המחר כדי לסייע לחקלאים וגם לצרכנים ולכן מדובר באחד התחומים החדשניים והטכנולוגיים ביותר שסוחפים אחריהם הרבה גורמים שמתעניינים לקדם את התהליך כדי להגיע להישגים שייושמו בארץ ובעולם.